Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

herbsandhelpers

Installation osCommerce v4 Beta 2 - No Admin Page

Recommended Posts

Has there now been a new release? I was going to ask my hosting company to try and help with the installation.

Where can I get the latest release?

email me here if needed: info@herbalmedicibeuk.com

Lorraine

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, herbsandhelpers said:

Has there now been a new release? I was going to ask my hosting company to try and help with the installation.

Where can I get the latest release?

email me here if needed: info@herbalmedicibeuk.com

Lorraine

Good evening! It is coming soon, for now please feel free to review its public demo at 

https://demo.oscommerce.com/

(front end and back end)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been pulling my hair out for hours now. No way I will admit how many. Default installation of Apache at least on Ubuntu 20.04, does not enable .htaccess

If .htaccess is not enabled you will have the problem that is described in this post. No admin page, basically all you get is the splash screen. 

I know I am a idiot, I knew this already, but you know, I forgot :-)

Now I have it installed on a fresh server, it appears to be working. Now I can have some fun!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I downloaded yesterday and could not install. Locally with xampp php 8 and windows environment, the same errors appear as Lorraine (I tried 3x) 
And on my Hosting Server with cpanel, it spends hours and hours extracting and never ends. (I tried 3x too)
Is there a simpler way that we can do it manually? Well, this extraction doesn't work! 
(PS: Sorry for the English, I'm from Brazil)
Edited by Dieef5

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Dieef5 said:

I downloaded yesterday and could not install. Locally with xampp php 8 and windows environment, the same errors appear as Lorraine (I tried 3x) 
And on my Hosting Server with cpanel, it spends hours and hours extracting and never ends. (I tried 3x too)
Is there a simpler way that we can do it manually? Well, this extraction doesn't work! 
(PS: Sorry for the English, I'm from Brazil)

Could you please send us access and we will check the server? 

While we are doing it, you can try osCommerce on our server free of charge, with ftp and dB access 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@osCommerce-OfficialI installed this on a sub-domain. The shop side works fine but when I try logging in to admin I get this failure:

Quote

Error (#400)

Unable to verify your data submission.

The above error occurred while the Web server was processing your request.

Please contact us if you think this is a server error. Thank you.

I clicked off the tab and tried refreshing and the error number changed to 32. Any thoughts?


Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Jack_mcs said:

@osCommerce-OfficialI installed this on a sub-domain. The shop side works fine but when I try logging in to admin I get this failure:

I clicked off the tab and tried refreshing and the error number changed to 32. Any thoughts?

Hi Jack_mcs,

Try the following:

1. Open lib/backend/controllers/LoginController.php in any editor and uncomment line #43

    public $enableCsrfValidation = false;

2. Save the file and try to login again

if it does work and you can access command line for your server - show us the result of this command (it must be command line, I suspect your php raises some warnings):

php -v

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, herbsandhelpers said:

Okay I’ve just seen that the new release is out. Very much looking forward to getting going with it. I hope it installs …

Great! Please try to install it. Should it have any problems, we would appreciate being able to log into your server (under an NDA) to check and find a solution. At the same time, you're able to have it installed onto one of our servers, free of charge, with FTP and mySQL access - just choose "Host with osCommerce" and follow the installation wizard. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/29/2022 at 1:24 PM, pandrei said:

if it does work and you can access command line for your server - show us the result of this command (it must be command line, I suspect your php raises some warnings):

I changed the file as mentioned but the failure is the same. The php version is 7.4.30.


Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/31/2022 at 6:51 PM, Jack_mcs said:

I changed the file as mentioned but the failure is the same. The php version is 7.4.30.

Thanks. Did you check php version by using command line?

And one more question. Could you check log files here: lib/backend/runtime/logs/

If there are some logs, show us their names and send list.log as private message if possible.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/31/2022 at 6:51 PM, Jack_mcs said:

I changed the file as mentioned but the failure is the same. The php version is 7.4.30.

Hi again, Jack!

Your admin page is now working, but as I suspected, your php has some mistakes in configuration and always throws a warning:

Module 'imagick' already loaded in Unknown

This may be the cause of other errors, so I recommend you to pay attention to this warning and find out where the imagick module is included twice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/31/2022 at 7:08 AM, herbsandhelpers said:

Okay I’ve just seen that the new release is out. Very much looking forward to getting going with it. I hope it installs …

 

On 7/31/2022 at 12:47 PM, osCommerce-Official said:

Great! Please try to install it. Should it have any problems, we would appreciate being able to log into your server (under an NDA) to check and find a solution. At the same time, you're able to have it installed onto one of our servers, free of charge, with FTP and mySQL access - just choose "Host with osCommerce" and follow the installation wizard. 

Please note I would never allow unauthorised access to my server so please don't ask again. I'm happy to send screenshots and get my host to advise. Just going to try again. I've never had any issues before with old OSC

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, herbsandhelpers said:

 

Please note I would never allow unauthorised access to my server so please don't ask again. I'm happy to send screenshots and get my host to advise. Just going to try again. I've never had any issues before with old OSC

Please note we would never attempt to access any server without authorisation, hence we asked about it. 

Let's see how it works now on your server and indeed will try to go the screen shots way in case of any issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another complete waste of time. Once again there is NO ADMIN interface at all. I got no errors at all all the way through but exactly the same issue again, Why is there no admin interface? Is this to make us abandon hosting ourselves. Totally annoying.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, herbsandhelpers said:

See here:

 

https://qiessence.co.uk/shopBlank/

 

completely hopeless

It looks like there is a redirect rule on your Web server that reacts to the word "admin" and redirects to the root folder. Could you please check for such a rule? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is anyone else here getting the same impression? That installing yourself has been made impossible!?!? I never saw a single problem or error message all the way through yet the test shops don’t work and there is no Admin. 
 

The old oscommerce never failed to install perfectly every time. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/27/2022 at 10:57 PM, rlroger said:

Been pulling my hair out for hours now. No way I will admit how many. Default installation of Apache at least on Ubuntu 20.04, does not enable .htaccess

If .htaccess is not enabled you will have the problem that is described in this post. No admin page, basically all you get is the splash screen. 

I know I am a idiot, I knew this already, but you know, I forgot 🙂

Now I have it installed on a fresh server, it appears to be working. Now I can have some fun!

Hi did you ever get it working at all? I’m sooo sick of wasting my time on this 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, herbsandhelpers said:

Is anyone else here getting the same impression? That installing yourself has been made impossible!?!? I never saw a single problem or error message all the way through yet the test shops don’t work and there is no Admin. 
 

The old oscommerce never failed to install perfectly every time. 
 

You have a redirect rule on the server that redirects all "admin" urls to the main folder. Perhaps it was installed by your host. I suggest you ask them to check. 

Alternatively you can go into the installation folder via the ftp and try to change the admin folder name into something that doesn't contain the word admin in it. 

Please kindly note, we will gladly accept constructive criticism and try to make the wrong right. We will not accept conspiracy theories in this forum. And to answer your question, osCommerce is designed to be hosted on client's server, and many our fellow users have installed it without any problems. 

We understand your frustration, but urge you to check your hosting first, please. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just spent many more fruitless hours on several installs with exactly the same issues. Host says because it's a third party package then they can't support it. The only thing they have suggested is to assign a new domain to the folder and go from there. I changed the name of the admin folder but nothing works at all, tried from root, same issues and it won't even install. It seems there is nothing I can do to make it work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is anyone else out there hosting with IONOS? Have you got it to work? If so could you tell me how? All I’ve had is splash screens that don’t work, no admin access, or simply won’t install at the location. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×