Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

Payment, order, and shipping modules do not show up in Admin Console


caniol

Recommended Posts

When I attempt to install the three modules, it appears they are installing, but they never appear. All I end up with is the same "install modules" button. All of the files appear to be in the three module files and every thing else work fine with the installation. What might I be doing wrong?

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Here are my configure.php files - if it helps.

 

includes/configure.php

 

// Define the webserver and path parameters

// * DIR_FS_* = Filesystem directories (local/physical)

// * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)

define('HTTP_SERVER', 'http://www.blackstonetactical.com/catalog/'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

define('HTTPS_SERVER', 'https://www.blackstonetactical.com/catalog/'); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers

define('ENABLE_SSL', false); // secure webserver for checkout procedure?

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '');

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

 

define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');

define('DIR_FS_CATALOG', dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME']) . '/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');

 

 

 

admin/Includes/configure.php

 

// define our webserver variables

// FS = Filesystem (physical)

// WS = Webserver (virtual)

define('HTTP_SERVER', 'http://www.blackstonetactical.com/catalog/'); // eg, http://localhost or - https://localhost should not be NULL for productive servers

define('HTTP_CATALOG_SERVER', 'http://www.blackstonetactical.com/');

define('HTTPS_CATALOG_SERVER', 'https://www.blackstonetactical.com/');

define('ENABLE_SSL_CATALOG', 'false'); // secure webserver for catalog module

define('DIR_FS_DOCUMENT_ROOT', $DOCUMENT_ROOT); // where your pages are located on the server. if $DOCUMENT_ROOT doesnt suit you, replace with your local path. (eg, /usr/local/apache/htdocs)

define('DIR_WS_ADMIN', '/admin/');

define('DIR_FS_ADMIN', DIR_FS_DOCUMENT_ROOT . DIR_WS_ADMIN);

define('DIR_WS_CATALOG', '/catalog/');

define('DIR_FS_CATALOG', DIR_FS_DOCUMENT_ROOT . DIR_WS_CATALOG);

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

define('DIR_WS_CATALOG_IMAGES', DIR_WS_CATALOG . 'images/');

define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

define('DIR_WS_CATALOG_LANGUAGES', DIR_WS_CATALOG . 'includes/languages/');

define('DIR_FS_CATALOG_LANGUAGES', DIR_FS_CATALOG . 'includes/languages/');

define('DIR_FS_CATALOG_IMAGES', DIR_FS_CATALOG . 'images/');

define('DIR_FS_CATALOG_MODULES', DIR_FS_CATALOG . 'includes/modules/');

define('DIR_FS_BACKUP', DIR_FS_ADMIN . 'backups/');

Link to comment
Share on other sites

I had the same problem, but when I checked my admin/includes/configure.php file, I found the line:

 

define('DIR_WS_CATALOG', '/catalog/');

 

which for my site (OSCommerce is installed in the root) I changed to

 

define('DIR_WS_CATALOG', '/');

 

and the shipping module, payment module, and order total module now appear properly.

Link to comment
Share on other sites

That did not work for me, but this did:

 

I have my site on the root and i changed the 3 DIR_FS to ../ like this

 

define('DIR_FS_DOCUMENT_ROOT', '../');

define('DIR_WS_ADMIN', '/admin/');

define('DIR_FS_ADMIN', '../admin/');

define('DIR_WS_CATALOG', '/');

define('DIR_FS_CATALOG', '../');

Link to comment
Share on other sites

That did not work for me, but this did:

 

I have my site on the root and i changed the 3 DIR_FS to ../ like this

 

define('DIR_FS_DOCUMENT_ROOT', '../');

define('DIR_WS_ADMIN', '/admin/');

define('DIR_FS_ADMIN', '../admin/');

define('DIR_WS_CATALOG', '/');

define('DIR_FS_CATALOG', '../');

That's it! Seems to have worked. Also fixed a couple of other minor problems.

 

Thanks so much!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...