Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

Easy populate 2.76c - no manufacturers imported


Guest

Recommended Posts

Hello,

 

My Easy Populate is working pretty well except for when importing new manufacturers.

 

The table "manufacturers" is updated, but "manufacturers_info" is not updated.

SO when the customer comes shopping he can't make a selection on manufacturers.

Has anyone an idee?

 

Languages_id are:

1 english

2 german

 

4 french

5 dutch

 

Or do i need to fill a field somewhere in the import.txt (so that it is not NULL)

 

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

First of all, I'm glad you got it working :D

 

I think I know what you mean.

 

Easy Populate is only capable of performing the same process that you would go through when adding a new product manually.

 

Go into your admin page > catalog > then 'new product'

 

On that page where you add a new product (manually, not with EP), the only field related to manufacturer is manufacturer name.

 

All you can do there on that page is select an existing manufacturer. That's all that EP is doing when you put in a manufacturer_name. It will select from your manufacturer list that comes from:

 

admin>catalog>manfacturers> insert

 

(where you can add a new manufacturer)

 

I don't think that anyone's re-written it to do anything different, but I could be wrong.

 

 

 

Hello,

 

My Easy Populate is working pretty well except for when importing new manufacturers.

 

The table "manufacturers" is updated, but "manufacturers_info" is not updated.

SO when the customer comes shopping he can't make a selection on manufacturers.

Has anyone an idee?

 

Languages_id are:

1 english

2 german

 

4 french

5 dutch

 

Or do i need to fill a field somewhere in the import.txt (so that it is not NULL)

 

Thanks in advance

Edited by choosealogin
Link to comment
Share on other sites

First of all, I'm glad you got it working :D

 

I think I know what you mean.

 

Easy Populate is only capable of performing the same process that you would go through when adding a new product manually.

 

Go into your admin page > catalog > then 'new product'

 

On that page where you add a new product (manually, not with EP), the only field related to manufacturer is manufacturer name.

 

All you can do there on that page is select an existing manufacturer. That's all that EP is doing when you put in a manufacturer_name. It will select from your manufacturer list that comes from:

 

admin>catalog>manfacturers> insert

 

(where you can add a new manufacturer)

 

I don't think that anyone's re-written it to do anything different, but I could be wrong.

 

Many thanks for your super speedy answer!!!

 

So if i do understand it is not possible to add manufacturers but manually?

Link to comment
Share on other sites

You're welcome :)

 

At this point, yes...just add them through admin>catalog>manufacturers> then 'insert'

 

Then, any existing manufacturer that you've added there can be assigned to products in EP, by putting that manufacturer name in the manufacturer field w/ excel.

 

In other words, EP can assign existing manufacturers to your products, it just can't add new manufacturers.

 

Many thanks for your super speedy answer!!!

 

So if i do understand it is not possible to add manufacturers but manually?

Link to comment
Share on other sites

You're welcome :)

 

At this point, yes...just add them through admin>catalog>manufacturers> then 'insert'

 

Then, any existing manufacturer that you've added there can be assigned to products in EP, by putting that manufacturer name in the manufacturer field w/ excel.

 

In other words, EP can assign existing manufacturers to your products, it just can't add new manufacturers.

 

No, I think i'ts something else, because the manufacturer's names are not visible in

admin>catalog>manufacturers when importing with EP

and when i create a new one by hand the new manufacturer is visible.

 

So i beleive there is some problem in my EP-code or some problem when i configured Linda's Header tag.

But i really don't know where to search and what to search for!java script:emoticon(":'(", "smid_3")

:'(

Link to comment
Share on other sites

I'm sorry, I wasn't very clear.

 

I meant that EP cannot add a new manufacturer.

 

You have to add new new manufacturers though admin>catalog>manufacturers.

 

So if you go there and add a manufactuer called "Ford".

 

Then when you're filling out your spreadsheet, you can put the name "ford" in the manufactuers_name field. It will recognize one that already exists, it just cannot make a new one.

 

Is that making more sense or did I misunderstand?

 

No, I think i'ts something else, because the manufacturer's names are not visible in

admin>catalog>manufacturers when importing with EP

and when i create a new one by hand the new manufacturer is visible.

 

So i beleive there is some problem in my EP-code or some problem when i configured Linda's Header tag.

But i really don't know where to search and what to search for!java script:emoticon(":'(", "smid_3")

:'(

Link to comment
Share on other sites

I'm sorry, I wasn't very clear.

 

I meant that EP cannot add a new manufacturer.

 

You have to add new new manufacturers though admin>catalog>manufacturers.

 

So if you go there and add a manufactuer called "Ford".

 

Then when you're filling out your spreadsheet, you can put the name "ford" in the manufactuers_name field. It will recognize one that already exists, it just cannot make a new one.

 

Is that making more sense or did I misunderstand?

 

Ok Mark many thanks for your explanation.

You're completely right! I just tested it and it works like you said

 

Fine to find some help on this forum

Thanks a lot

Link to comment
Share on other sites

You're welcome :)

 

My problem is, I type faster than I can think :'(

 

Ok Mark many thanks for your explanation.

You're completely right! I just tested it and it works like you said

 

Fine to find some help on this forum

Thanks a lot

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...