Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

login error in admin page


workman1974

Recommended Posts

HI I installed os commerce fine through cpanel and when I went into the admin page and login page I got this error:

 

Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.

 

Help how do I fix this, I can not find it or how to solve this problem. What is the most easy way to do it, thanks Brian

Link to comment
Share on other sites

Hi.

 

If you are running PHP in Windows, yoju will find your php.ini file in c:\windows.

 

Open the file in notepad or your text editor and about 1/3 of the way down you will find register_globals.

 

Hope this helps.

Link to comment
Share on other sites

Hi Brian.

 

To find the php.ini file.

 

On your desktop, open my computer, then open the drive that has your windows files in (it is usually c:).

 

In drive c, you will see a folder called windows. Open that folder and keep scrolling past the other folders in there until you get to individual files. They should be sorted alphabetically. You should find php.ini in there.

 

If you have phpmyadmin installed, you can check the various parameters by opening it in your browser.

 

Let us know how you go.

Link to comment
Share on other sites

HI Mark,

 

No I don't have a PHP.ini file in the windows folder, I even did a search with the computer to make sure.

I used cpanel X to control all my web sites things. Which had fantastico, which is where I installed the os commerce cart. So I am not sure where I will need to go and file that file. I tried to find it in my file manger in cpanel but could not find what I needed to find there either. not sure where to look now?? any ideas??

Link to comment
Share on other sites

If Brian is getting that error message in an online install (which it is) then he has to look for a local copy of php.ini in his domain folders, via FTP or his web hosting control panel File Manager.

 

If he doesn't have access to a local copy of php.ini then he either has to use the Register Globals Patch Files or the .htaccess fix (this last is only available on Apache servers).

 

Vger

Link to comment
Share on other sites

If Brian is getting that error message in an online install (which it is) then he has to look for a local copy of php.ini in his domain folders, via FTP or his web hosting control panel File Manager.

 

If he doesn't have access to a local copy of php.ini then he either has to use the Register Globals Patch Files or the .htaccess fix (this last is only available on Apache servers).

 

Vger

 

 

 

HI Vger,

 

How do I do a htaccess fix. I have that file in my file manager and I can use the apache server to do things, not sure best way to fix that problem, thanks Brian

Link to comment
Share on other sites

HI Vger,

 

How do I do a htaccess fix. I have that file in my file manager and I can use the apache server to do things, not sure best way to fix that problem, thanks Brian

 

 

Have you got anywhere with your problem? I have tried to do exactly the same thing and am getting the same problems, have you managed to solve yours? if so HOW?????

 

Susan

Link to comment
Share on other sites

Hello. I am also having this same problem. I have install OSC through Fantastico from my host. When I try to login to my admin I get the same error

 

Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.

 

I have gone into my php.ini file and the register_globals show to be on so I am all out of ideas. Can anyone please help?

 

-Thanks

Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Link to comment
Share on other sites

This seems to be a very common problem and I see and a lot of people are having it. I have tired everything that I have read in other numerous posts and nothing has worked. Is this something my host will have to resolve or is this something I can fix. I would imagine that if this is a software bug that their would be some kind of support or fix for this seeing it is such a widespread issue. So can anyone offer me any help please?

 

-Thanks

Search the forum and contributions before posting. If that doesn't work, keep looking, then post. The forum is for seeking help and advice NOT for someone to do your work for you. Try to do something on your on, if you are going to run a shop then learn how it works.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...