Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo


Recommended Posts

on the newly updated 1/15/15 version -14, I noticed this error/typo on line 394

                $cfgId_query = "SELECT configuration_group_id as ID FROM `".TABLE_CONFIGURATION_GROUP."` WHERE onfiguration_group_title = 'SEO URLs'";

should be

                $cfgId_query = "SELECT configuration_group_id as ID FROM `".TABLE_CONFIGURATION_GROUP."` WHERE configuration_group_title = 'SEO URLs'";

could someone else confirm?

-Dave

Link to comment
Share on other sites

It shouldn't matter that it is the bootstrap version. It may matter if the database is mysqli, which it is. As far as I know, my last version will work with that. I don't know about any other version. It's an easy install though and you can always turn it off If there is a problem so I suggest trying it.

Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Link to comment
Share on other sites

It shouldn't matter that it is the bootstrap version. It may matter if the database is mysqli, which it is. As far as I know, my last version will work with that. I don't know about any other version. It's an easy install though and you can always turn it off If there is a problem so I suggest trying it.

 

hi thanks

so if i use Ultimate SEO V 2.2 along with Header tags SEO, these 2 are good for search friendly URLs and all the meta tag modifications?

 

Ive seen another plugin called Header Tags Reloaded, is that a spinoff from yours? or entirely different?

 

Also, what happened to that Chemo guy, it says he is banned?!

Edited by vampirehunter
Link to comment
Share on other sites

Yes, the two together will do as you say.

 

No, Reloaded is an entirely different addon that I have nothing to do with,

 

Chemo was banned. He died a few years ago.

Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Link to comment
Share on other sites

Jack, I am not asking out of ignorance. I built my last store on v.2.2rc2a and it served me well for years. I highly modified the store with add-ons and code that was provided by the community. Now it is like starting over. I'm glad to see osC advanced a little but the community is not as active as it was back then and very few add-ons are being updated. If some are, the coding is sloppy and doesn't work.  People have moved on it seems. I came back because I happen to like osC.

Link to comment
Share on other sites

So, the first problem is solved with THIS and THIS

 

Now is the problem:

If i click on an product there comes the message:

Not Found

The requested URL /matrox-g200-p-1.html was not found on this server.

 

This is my .htaccess:

# $Id$
#
# This is used with Apache WebServers
#
# For this to work, you must include the parameter 'Options' to
# the AllowOverride configuration
#
# Example:
#
# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">
#   AllowOverride Options
# </Directory>
#
# 'All' with also work. (This configuration is in the
# apache/conf/httpd.conf file)

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet
# Explorer browsers

#<IfModule mod_setenvif.c>
#  <IfDefine SSL>
#    SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \
#             nokeepalive ssl-unclean-shutdown \
#             downgrade-1.0 force-response-1.0
#  </IfDefine>
#</IfModule>

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the
# following Apache configuration parameter

# AcceptPathInfo On

# Fix certain PHP values
# (commented out by default to prevent errors occuring on certain
# servers)

# php_value session.use_trans_sid 0
# php_value register_globals 1
# Begin Ultimate SEO V2.2d
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On

  # RewriteBase instructions
  # Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.
  # http://www.mysite.com = RewriteBase /
  # http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/  
  # http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/

  # Change the following line using the instructions above  
 
RewriteBase /http://www.link279.com

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}
# End Ultimate SEO V2.2d

So i think the RewriteBase is ok, right?
 

Edited by deibelswemmser
Link to comment
Share on other sites

@@deibelswemmser David is correct. Per the instructions a few lines above it

 

# http://www.mysite.com = RewriteBase /

If you have changed that line to appear as he stated and it still fails, it might be the Options +FollowSymLinks line. Try removing that. Or it may be that mod rewrite is not enabled on your server. You will need to ask your host to confirm that.

Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hello @@Jack_mcs

 

I don't know if someone asked this before but I couldn't find the answer and I couldn't solve myself.

 

When I click 'tell a friend', I am brought to the login screen. (This is when guest is not allowed)

After the login screen, I am brought to: https://www.xxxx.com/-p-0.html "Product not found!"

 

when guest is allowed it goes to https://www.xxxx.com/-p-0.html "Product not found!"

 

Do you know what cause the problem??

Link to comment
Share on other sites

No, I don't know why that would happen. I tried it here in a 2.3.4 shop with this addon installed and, after logging in, it took me to the tell-a-friend page with the correct product. I also tried it as a guest - same result. The ID of 0 is invalid so it seems that is getting lost somewhere. That could be caused by a loss of the session ID but if that were happening, you would also be logged out, which I'm assuming is not the case.

Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Link to comment
Share on other sites

No, I don't know why that would happen. I tried it here in a 2.3.4 shop with this addon installed and, after logging in, it took me to the tell-a-friend page with the correct product. I also tried it as a guest - same result. The ID of 0 is invalid so it seems that is getting lost somewhere. That could be caused by a loss of the session ID but if that were happening, you would also be logged out, which I'm assuming is not the case.

 

 

Thanks @@Jack_mcs

 

Yes I am logged out. I don't know why that would happened. I will try to look for it and If I find something i let you know. Would you please you check in the same time. It might be you find sooner than me.

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Since it doesn't fail for me, there's not really anything to check. It could be that I am testing it on a local setup and that the failure is due to something on the server but there's no way for me to check that.

Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hi

 

I have OsCommerce 2.3.4 with Ultimate SEO URLSv22d 14a. At browser window, at the first card, I have displayed the admin page SEO URLs, and at the second card I have displayed store page. When I start to browse the store page and then return to the admin page SEO URLs, all settings are disappear and when I click on the SEO URLs link, all settings appear again, but all they have default values. My previous settings are lost even they were worked at the store.

 

This happens only on localhost, on the production machine everything is fine.

 

I would be grateful for any advice and I'm sorry about my English.

Link to comment
Share on other sites

If the actual settings are being reset, it is because the code is seeing it as a new installation and starting over. Since it works on the live shop, it would have to be something in your local setup but I don't have any idea what that might be. For what it's worth, I use a local setup for many shops and have never had this problem. 

Support Links:

For Hire: Contact me for anything you need help with for your shop: upgrading, hosting, repairs, code written, etc.

Get the latest versions of my addons

Recommended SEO Addons

Link to comment
Share on other sites

@@Jack_mcs

 

Hi Jack

Thank you for your reply, but your last sentence makes me very sad ;)

I'am sure it's my local setup. I use this configuration without any modification:

 

Server Information
 
Server Host: localhost (127.0.0.1)
Database Host: localhost (127.0.0.1)
Server OS: WINNT
Database: MySQL 5.5.21
Server Date: 2015-02-27 3:04:07 p.m. PST 0100
Database Date: 2015-02-27 3:04:07 p.m.
HTTP Server: Apache / 2.2.29 (Win32) PHP / 5.4.34
PHP Version: 5.4.34 (Zend: 2.4.0)

 

Could you send me proposition of Your local setup for Windows 7 32bit?

 

I will try to install it and check if the problem still exist.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...