Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

Atribute mod Contribution ?


xalex

Recommended Posts

Hello, this is the first contribution i have ever installed. And before i mess things up i have a question.

 

1- There a section under the instruction to install that says :

 

" Changes to Database." :

 

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `options_type_id` SMALLINT DEFAULT '1' NOT NULL;

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `options_values_qty` INT DEFAULT '1' NOT NULL;

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `attribute_order` SMALLINT DEFAULT '100' NOT NULL;

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `collegamento` INT DEFAULT '0' NOT NULL;

 

ALTER TABLE `products_attributes` CHANGE `price_prefix` `price_prefix` VARCHAR(5) NOT NULL;

ALTER TABLE `orders_products_attributes` CHANGE `price_prefix` `price_prefix` VARCHAR(5) NOT NULL;

 

 

How do i make these changes ?

 

2- There is a couple of modified files that came in the zip files that i asume i have to replace the ones in my server with .

 

Thanks for any possible help !

 

:)

Link to comment
Share on other sites

But it says some were on the top of the myphpadmin - "localhost".

 

 

 

That bit makes no sense to me!!!

 

In phpmyadmin, click the sql link at the top of the page and paste in the SQL stuf

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `options_type_id` SMALLINT DEFAULT '1' NOT NULL;

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `options_values_qty` INT DEFAULT '1' NOT NULL;

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `attribute_order` SMALLINT DEFAULT '100' NOT NULL;

ALTER TABLE `products_attributes` ADD `collegamento` INT DEFAULT '0' NOT NULL;

 

ALTER TABLE `products_attributes` CHANGE `price_prefix` `price_prefix` VARCHAR(5) NOT NULL;

ALTER TABLE `orders_products_attributes` CHANGE `price_prefix` `price_prefix` VARCHAR(5) NOT NULL;

 

that you mentioned and click go.

 

It should tell you that the changes were successful. That's good. If not, post back the probs!

 

Brian

Link to comment
Share on other sites

Thanks a ton for your help, Simmy. Everything wass succesfull . But no when i acces the stoe it tells me an error :

 

Call to undefined function: tep_output_string()

os/catalog/includes/functions/html_output.php on line 81

Link to comment
Share on other sites

Any body can help ? I havent been able to resolve the problem .

 

The function tep_output_string should be in your general.php (catalog/includes/functions). ---Looks like this (line 40ish):

 ?function tep_output_string($string, $translate = false, $protected = false) {
? ?if ($protected == true) {
? ? ?return htmlspecialchars($string);
? ?} else {
? ? ?if ($translate == false) {
? ? ? ?return tep_parse_input_field_data($string, array('"' => '"'));
? ? ?} else {
? ? ? ?return tep_parse_input_field_data($string, $translate);
? ? ?}
? ?}
?}

 

 

Did you edit or replace this file when applying the contribution??

 

Make sure also that includes/application_top.php has the line:

 ?require(DIR_WS_FUNCTIONS . 'general.php');

 

That's all I can think of!

 

Brian

Edited by Simmy
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...